in , ,

De 6e editie van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is van start!

Mocht het je ontschoten zijn; vanaf vandaag 6 maart tot en met zondag 12 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. Daag jezelf deze week uit om enkel plantaardige producten te eten.

Waarom meedoen?

Het klimaat staat onder druk. De productie van vlees en zuivel kost meer middelen dan de productie van plantaardige producten. Denk bijvoorbeeld aan water voor de productie van veevoer en het water voor het vee. Ook is er meer vervoer nodig voor vlees- en zuivelproducten dan voor plantaardige producten van dezelfde hoeveelheid.

Door een week geen vlees en zuivel te nuttigen bespaar je 193 liter water en scheelt het 80 kilometer autorijden. Dat is dus aanzienlijk en voor slechts één persoon! Stel je voor dat iedereen hieraan meedoet!

Het kan ook een mooi opstapje zijn. Hoewel het misschien als een grote uitdaging voelt, is minder vlees en zuivel eten waarschijnlijk makkelijker dan het lijkt. De voordelen zijn heel concreet: bij een heel jaar plantaardig eten bespaar je 1435 liter water en 593 kilometer autorijden. Per persoon!

Steeds makkelijker om duurzamere voedselkeuzes te maken

Dit jaar doen er maar liefst 69 partners mee aan de Week Zonder Vlees en Zuivel. Dit zijn onder andere supermarkten zoals de Albert Heijn, de COOP en de Aldi, plantaardige voedselproducenten zoals De Vegetarische Slager, Karma Kebab en Lazy Vegan, maar ook allerlei andere partners zoals HelloFresh, HEMA en IKEA.

Bij al deze partners vind je geweldige aanbiedingen op het plantaardige assortiment. Zo is het steeds makkelijker om duurzamere voedselkeuzes te maken. En is het nog goed voor de portemonnee ook!

Inspiratie nodig?

Op weekzondervleesenzuivel.nl staan recepten, veganistische producten en interviews met ambassadeurs. Neem dus snel een kijkje!

En na deze week?

Wat te doen na de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel? Geen zorgen! We hebben een duurzaamheidskalender samengesteld. Hierin staan duurzame uitdagingen voor het hele jaar. Zoals een week leven zonder afval, een niet-winkeldag en de internationale reparatiedag. En mocht je de uitdaging vol gehouden hebben, probeer er dan eens een gewoonte van te maken 😉

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drie keer duurzame fietsverlichting

Duurzaam bier: De duurzaamste brouwers en bieren