in , ,

Minder water koken met een thermosfles

Ben jij een echte theeleut en kook je je water met een waterkoker of een ketel? Dan kun je met een thermoskan makkelijk stroom besparen (of gas als je met een ketel kookt) op een manier die nog handig is ook.

Minder vaak water koken

In plaats van water te koken voor 1 kop thee kan je een grotere hoeveelheid koken en dit lang warm houden in een thermosfles. De meeste thermosflessen kunnen water tot wel 12 uur rond het kookpunt houden. Perfect voor thee voor de hele dag en ideaal als je lange (online) meetings hebt waarbij je niet tussendoor water kunt koken.

Minder wegwerpflesjes en koffiebekers

Een thermosfles heeft ten opzichte van een thermoskan het voordeel dat hij makkelijk mee te nemen is. En het houdt niet alleen water lang warm, koud water blijft juist veel langer koud. Het is daarom een prima alternatief voor een plastic wegwerpfles of een koffiebeker voor je koffie to go. Wist je dat met de productie, verpakking, inhoud, transpart en afvalverwerking van een plastic wegwerpfles wel 160 gram CO2 gemoeid gaat?

Uitgelicht: De Clima Bottle van 24Bottles

Waarom we deze thermosfles uitgekozen hebben? Deze gebruiken we zelf en we zijn er uiterst tevreden mee. Deze fles wordt klimaatneutraal geproduceerd in Italië. Daarnaast is hij gewoon te koop via Bol.com.

bron: 24bottles.com

Geïsoleerde dubbelwandige thermische fles

De Clima Bottle is een geïsoleerde dubbelwandige thermische fles. Dat betekent dat de buitenkant van de fles op kamertemperatuur blijft, ongeacht de temperatuur van de inhoud, of het nu ijskoud of heet is. En de fles zal niet vochtig worden of condenseren.

Klimaatneutraal geproduceerd

Bij 24Bottles hebben ze de CO2-voetafdruk van hun flessen berekend. Van grondstof tot productie en van verpakking tot transport. Het volledige volume van hun CO2-uitstoot compenseren ze door bomen te planten. Inmiddels hebben ze hiermee al meer dan 8500 bomen geplant en 2 miljoen kilo CO2 uit de lucht gehaald.

Handig formaat

De fles komt in drie formaten. 330ml, 500ml, en 850ml. Zelf gebruiken we die van 500ml omdat die handig mee te nemen is, maar genoeg inhoud heeft voor een paar koppen thee.

Mooie designs

Het oog wil ook wat. Alleen bij Bol.com hebben ze al meer dan 30 verschillende moderne designs voor de 500ml editie. Dus wat je stijl ook is, er past altijd een Clima Bottle bij 😉

Via deze link kun je een Clima Bottle kopen en houden we er bij StapjeBeter ook nog wat aan over. Zo kunnen we goede artikelen aan blijven bieden zonder afhankelijk te zijn van donaties. Jij merkt hier verder niets van!

Uiteraard zijn er ook nog tig andere merken thermosflessen te koop!

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vegan Restaurants in Rotterdam

Help de bij met een bijvriendelijke tuin of balkon