in

Duurzame producten duur? Niet als het aan ons ligt!

Deze duurzame producten liggen met korting in de supermarkt!

UPDATE: Wij zijn voorlopig gestopt met de wekelijkse bonus-update.

Totdat we het kunnen automatiseren zijn we gestopt met de wekelijkse update met duurzame boodschappen die in de aanbieding zijn.

Iedere week een overzicht van duurzame producten die in de bonus zijn

Duurzame producten hebben het imago duur te zijn. Dit kan de stap naar deze producten moeilijker maken. Er zijn echter zat supermarkten die duurzame producten in de aanbieding hebben voor heel betaalbare prijzen. Daarom maken wij iedere week een overzicht van de duurzame producten die bij supermarkten in de aanbieding zijn. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee!

Hoe we de producten verzamelen

Dit doen we nu nog met de hand. We gaan handmatig de sites van de desbetreffende supermarkten af. Dit is een hoop werk, vandaar dat we nu nog “maar” 6 supermarkten opnemen (Albert Heijn, Coop, Etos, Hoogvliet, Jumbo en de Plus). We streven ernaar het aanbod zo volledig en foutloos mogelijk te maken, maar omdat we het overzicht handmatig maken kunnen we wel eens iets over het hoofd zien. We hopen dit overzicht in de nabije toekomst te kunnen automatiseren, zodat we meer supermarkten en producten kunnen toevoegen.

Van wat voor merken houden we de aanbiedingen bij?

We hebben in ons overzicht de aanbiedingen van onder andere Weleda, Alpro, Seepje, Vivera, Oatly, Marcel’s Green Soap, Ecover, Naïf, Fairtrade Original en Nature Box. Deze merken onderscheiden zich van andere merken door zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken, dierlijke en chemische producten te vermijden, boeren en partners een eerlijke beloning te geven (fairtrade) of minder en duurzamer (gerecycled) plastic te gebruiken ten opzichte van concurrenten.

Je zult ook zo nu en dan aanbiedingen van meer generieke merken als Unox voorbij zien komen. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar de vegetarische rookworst en vegetarische knaks. Deze zijn veel duurzamer voor het milieu dan de versies met vlees.

Mis je een bepaald product of merk? Laat het ons dan vooral weten, dan nemen we die op in de lijst!

Complete lijst van merken

Hieronder de complete lijst van merken waarvan we nu de aanbiedingen bijhouden:

AlproNature Box
BoonNaïf
ClipperOatly
De Vegetarische SlagerOrganiCup
EcoverSeepje
Garden GourmetStrong Roots
Hands Off My ChocolateThe Dutch Weedburger
Happy EarthTony’s Chocolonely
HG EcoUnox
Lazy VeganValess
Like MeatVegetarische Slager
LocalteaViolife
Love Beauty & PlanetVivera
Loving Blends (shampoo bars)Weleda
Marcel’s Green SoapWunda

Wekelijks een nieuw overzicht

Iedere week (doorgaans op maandag) wordt het overzicht op onze duurzame-aanbiedingen pagina vernieuwd. Vergeet dus niet wekelijks een kijkje te nemen!

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gooi oud brood in de broodbak en zorg voor groene energie

Leestip: Het water komt