in , ,

Koffie en kansen bij Heilige Boontjes

Wat krijg je als je een agent en re-integratiedeskundige samen gaan werken? Het antwoord is een absolute kwaliteitskoffie. Dit klinkt misschien raar, maar het is een prachtig verhaal over een koffieconcept wat jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans geeft.

Re-integratie kansarme jongeren

Heilige Boontjes zet zich in voor kwetsbare en kansarme jongeren. Opgericht door Rodney (re-integratiedeskundige en sociaal en maatschappelijk vormer) en Marco (agent en pedagoog). Ze zagen dat sommige groepen in de maatschappij moeilijk aan een stabiele baan konden komen. Bijvoorbeeld jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen, maar ook veel andere jongeren met een randje. In plaats van deze jongeren als kansloos te bestempelen zien ze de jongeren als kansrijk. Deze jongeren leren een vak als koffiebrander en barista, worden uitgedaagd om het allerbeste resultaat te halen en leren wat werkethiek is.

Eerlijke koffie

De koffie van Heilige Boontjes helpt niet alleen kansarme jongeren, maar ook de koffieboeren. De koffie is namelijk Fairtrade gecertificeerd, wat betekent dat de koffieboer een eerlijke prijs ontvangt. Daarnaast werken de inkopers van Heilige Boontjes samen met partijen die zich hebben verbonden aan de Global Compact Code en Oxfam Novib.

Echt Rotterdams

Heilige Boontjes is begonnen in Rotterdam, er werken Rotterdamse jongeren en zijn gevestigd in, hoe toepasselijk, in voormalig politiebureau Eendracht bij Rotterdam Eendrachtsplein.

Bron: bureaueendracht.nl / NIK ZwartWit010

En nog duurzaam voor de planeet ook

De producten van Heilige Boontjes zijn duurzaam gecertificeerd. Zo zijn de inkopers aangesloten bij de Rainforest Alliance, verbinden ze zich aan klimaatdoelen en is de koffie door hun samenwerking met SUEZ ook nog eens 100% circulair.

Overnachten in het oude cellencomplex van Bureau Eendracht

Sinds kort kun je bij Bureau Eendracht, het pand waar Heilige Boontjes gevestigd is ook overnachten. Je kunt een nachtje brommen in het splinternieuwe bed & breakfast in het oude cellencomplex van het voormalige politiebureau.

Bron: bureaueendracht.nl / NIK ZwartWit010

Dorstig geworden?

Trek gekregen in een kopje koffie, of zoals de Rotterdammers zeggen: bakkie pleur? Dan ben je bij deze bak aan het goede adres! En als je niet in Rotterdam woont, geen zorgen. Heilige Boontjes verkoopt hun gemalen en ongemalen koffie ook via hun webshop!

StapjeBeter

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Je wisselgeld duurzaam beleggen met Peaks