in , , ,

Koffie en kansen bij Heilige Boontjes

Een agent en re-integratiedeskundige die samen gaan werken, waar loopt dat op uit? Het antwoord is: een absolute kwaliteitskoffie. Het is een prachtig verhaal over een koffieconcept dat jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans geeft. Maak kennis met Heilige Boontjes!

Re-integratie kansarme jongeren

Heilige Boontjes zet zich in voor kwetsbare en kansarme jongeren. Opgericht door Rodney (re-integratiedeskundige en sociaal en maatschappelijk vormer) en Marco (agent en pedagoog). Ze zagen dat sommige groepen in de maatschappij moeilijk aan een stabiele baan konden komen. Bijvoorbeeld jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen, maar ook veel andere jongeren met een randje. In plaats van deze jongeren als kansloos te bestempelen zien ze de jongeren als kansrijk. Deze jongeren leren een vak als koffiebrander en barista, worden uitgedaagd om het allerbeste resultaat te halen en leren wat werkethiek is.

Eerlijke koffie

De koffie van Heilige Boontjes helpt niet alleen kansarme jongeren, maar ook de koffieboeren. De koffie is namelijk Fairtrade gecertificeerd, wat betekent dat de koffieboer een eerlijke prijs ontvangt. Daarnaast werken de inkopers van Heilige Boontjes samen met partijen die zich hebben verbonden aan de Global Compact Code en Oxfam Novib.

Echt Rotterdams

Heilige Boontjes is begonnen in Rotterdam, er werken Rotterdamse jongeren en ze zijn gevestigd in, hoe toepasselijk, het voormalige politiebureau Eendracht bij Rotterdam Eendrachtsplein.

Bron: bureaueendracht.nl / NIK ZwartWit010

En nog duurzaam voor de planeet ook

De producten van Heilige Boontjes zijn biologisch en duurzaam. Zo zijn de inkopers aangesloten bij de Rainforest Alliance, verbinden ze zich aan klimaatdoelen en is de koffie door hun samenwerking met SUEZ ook nog eens 100% circulair.

Overnachten in het oude cellencomplex van Bureau Eendracht

Sinds kort kun je bij Bureau Eendracht, het pand waar Heilige Boontjes gevestigd is, ook overnachten. Je kunt een nachtje brommen in het splinternieuwe bed & breakfast in het oude cellencomplex van het voormalige politiebureau.

Help Heilige Boontjes tijdens de lockdown

Helaas is de lockdown voor een bedrijf als Heilige Boontjes extra zwaar. Er is minder werk voor de mensen die dit juist zo hard nodig hebben. Vandaar dat ze in deze periode een oproep doen om geholpen te worden. Niet onterecht voor een bedrijf dat al zo veel mensen geholpen heeft.

Dorstig geworden?

Trek gekregen in een kopje koffie, of zoals de Rotterdammers zeggen: bakkie pleur? Dan ben je bij deze bak aan het goede adres! En nu ze even dicht zijn vanwege corona, of als je niet in Rotterdam woont, geen zorgen. Heilige Boontjes verkoopt hun gemalen en ongemalen koffie ook via hun webshop!

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede voornemens? Duurzame voornemens!

Gooi oud brood in de broodbak en zorg voor groene energie