in , ,

Hoe een t-shirt de hele wereld rondgaat

Leestip: The travels of a t-shirt in the global economy

In het boek The travels of a t-shirt in the global economy volg je het levensverhaal van een t-shirt in de reis om de wereld. Auteur Pietra Ravoli onderzoekt vele vragen over politiek, economie en ethiek en brengt zo haarfijn de dilemma’s van het huidige globalisatie debat in beeld op een eenvoudige en entertainende wijze.

Leer over alle afwegingen en inspanningen die een t-shirt tot leven brengen op een katoenveld in Texas en fabrieken in China tot het gebruik en hergebruik in Europa, Amerika en Afrika.

Wat vonden wij er van?

Alhoewel dit boek overal onder de categorie management- en economieboek valt, zie ik dit echt als een ‘must-read’ als je geïnteresseerd bent in de duurzaamheid van textiel en fashion. Door een economische bril kijk je naar vraagstukken als “waarom biologisch katoen?” en “waarom katoen uit Amerika in plaats van Afrika?”. Dit is onherroepelijk verbonden met de duurzaamheid van onze planeet. Het boek geeft je inzichten in hoe onze economie, globalisatie en geschiedenis hier aan bij draagt en welke keuzes er vandaag de dag gemaakt kunnen worden.

Alhoewel de samenvatting en economische termen je wellicht afschrikken, is dit totaal niet nodig. Bijna nooit heb ik een economisch boek met zoveel plezier gelezen. De schrijfstijl van Ravoli en haar kunde om het complexe eenvoudig te maken zorgt er voor dat je dit boek bijna niet weg kan leggen!

Nieuwsgierig geworden?

Het boek is te bestellen bij:

  • Bol.com (affiliate link waarmee je StapjeBeter steunt)

Geschreven door Sascha

Sascha is al een aantal jaren op missie om haar persoonlijke leven duurzamer te maken. Ze is er dol op om ook anderen hiervoor te enthousiasmeren, maar doet dit liever door zelf het goede voorbeeld te geven in plaats van een ander iets op te dringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Vegetarische Slager opent pop-up restaurant: De Vleesch Lobby

Inbox Zero: Weg met al die mail!