in ,

Leestip: Het water komt

Een brief aan alle Nederlanders

Het water komt is een brief aan alle Nederlanders, ja ook aan jou dus! Met deze dreigende titel galmt het intronummer van Game of Thrones al door je oren. ‘Winter is coming’, of in ons geval, het water.

In 45 bladzijden omschrijft Rutger Bregman de dreiging van het komende water voor het voortbestaan van ons land. Duik met Rutger de Nederlandse geschiedenis in, lees over de watersnoodramp en leer wat klimaatverandering en de stijgende zeespiegel voor ons als Nederlanders kan betekenen. Maar het is niet allemaal kommer en kwel, er is ook hoop.

Nederland kan en moet gered worden. Als je op het punt staat dat je denkt dat er geen kans meer is dat je kinderen nog als Nederlander kunnen opgroeien, lees dan verder en leer hoe wij de toekomst in handen kunnen nemen.

Wat vonden wij bij StapjeBeter ervan?

Kort en bonding wordt je in een sneltreinvaart meegenomen in onze geschiedenis en hoe deze vandaag de dag relevanter is dan ooit. Ik vond het heerlijk om in zo weinig woorden zo veel van het probleem te weten te komen. Je leest er zo doorheen, maar de boodschap blijft nog lang hangen. Precies zoals het bedoeld was. Geen wonder dan ook dat dit boekje tot 30 april 2020 gratis te bestellen was door een samenwerking met de postcode loterij. Ik heb een hekel aan het woord ‘moeten’, maar als Nederlander moet je dit toch eigenlijk echt gelezen hebben.

bron: decorrespondent.nl/hetwaterkomt

Gelukkig hoeft het feit dat het boekje niet meer gratis te bestellen is geen reden te zijn voor jou om deze boodschap te missen. Het is te koop voor slechts €5, waarbij de netto opbrengsten aan Urgenda worden gedoneerd. Kijk, dat is nog eens top!

Lezen kan ook op je e-reader, je kan het e-book via de correspondent downloaden. De hele brief is ook op de website van De Correspondent te lezen. Is het lezen van 45 bladzijden je al te veel? Ook geen probleem! Rutger Bregman heeft deze brief ingesproken en deze is te beluisteren via SoundCloud, Spotify, iTunes of het luisterboek dat te downloaden is op de website van De Correspondent. Dus kom op, maak snel een keuze en verdiep je 45 bladzijden lang in dit onderwerp. Want het water komt.

Geschreven door Sascha

Sascha is al een aantal jaren op missie om haar persoonlijke leven duurzamer te maken. Ze is er dol op om ook anderen hiervoor te enthousiasmeren, maar doet dit liever door zelf het goede voorbeeld te geven in plaats van een ander iets op te dringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzame producten duur? Niet als het aan ons ligt!

Kijktip: Explained, The World’s Water Crisis