in ,

Leestip: Investing To Save The Planet

Alice Ross legt uit hoe jouw geld een verschil kan maken

Wist je dat verantwoord beleggen een van de krachtigste manieren is om klimaatverandering tegen te gaan? Dit boek moet je lezen als je meer wilt weten over de impact van jouw geld. Alice Ross legt uit hoe jouw geld een verschil kan maken, zowel met je spaargeld als je pensioen.  Zij vertelt je welke sectoren de klimaatverandering leiden met nieuwe technologieën, hoe je door het woud van jargon heen kan kijken en recht door greenwashing heen prikt. Maar ook hoe je jouw economische kracht kunt inzetten om de bedrijven van jouw beleggingen tot verantwoording kan roepen.

Wat vonden wij bij Stapjebeter ervan?

Een zeer vakkundig maar ook zeer begrijpelijk boek om te lezen. Het begint met een introductie en stukje geschiedenis in verantwoord beleggen en duikt al dieper in verschillende onderwerpen. Het is fijn dat verschillende manieren en tactieken van verantwoord beleggen worden besproken. Er is immers niet één manier om klimaatverandering verder te brengen via je investeringen. Ook sluit Alice Ross elk hoofdstuk af met een opsomming van ‘wat kan jij doen’. Dit zijn fijne concrete tips, die tevens onderscheid maken tussen het soort belegger dat jij bent op basis van kapitaal en risicoprofiel.

Zelf je geld inzetten en de planeet redden?

Eerder schreven we al over duurzaam investeren via crowdfunding. Zo kan je al met kleine bedragen beginnen.

Geschreven door Sascha

Sascha is al een aantal jaren op missie om haar persoonlijke leven duurzamer te maken. Ze is er dol op om ook anderen hiervoor te enthousiasmeren, maar doet dit liever door zelf het goede voorbeeld te geven in plaats van een ander iets op te dringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schoon wassen voor je kleding en de planeet

Luistertip: Goed Geld Verdienen