in ,

Luistertip: Duurzaam Onderwijs

Lex Bohlmeijer in gesprek met Juliette Schraauwers

In deze podcast van de correspondent volg je 57 minuten lang een gesprek tussen Lex Bohlmeijer en Juliette Schraauwers. Juliette is op dit moment volop bezig om de NOWSCHOOL in Hilversum werkelijkheid te laten worden. Een basisschool geïnspireerd op de green school op Bali, maar dan inclusief. Een duurzame basisschool dus waar kinderen veelal spelenderwijs en in de natuur leren. Vanuit het principe dat educatie het zaadje van de verandering is zet Juliette zich samen met haar team in voor een duurzamere toekomst. Een fascinerend gesprek waarbij je ook veel te weten komt over het onderwijssysteem en de perikelen bij het opzetten van een school in Nederland.

Wat vonden wij bij Stapjebeter ervan?

Alhoewel het gesprek over veel meer gaat dan de NOWSCHOOL en je vooral ook Juliette Schraauwers leert kennen vind ik deze podcast echt een aanrader. Ook vanuit ondernemend perspectief zeer inspiratievol om te luisteren. Het doet mij weer durven dromen en mocht ik ooit aan kinderen beginnen, dan hoop ik dat ik ze naar NOWSCHOOL kan sturen. NOWSCHOOL is nog hard op zoek naar donaties om deze maatschappelijke droom werkelijkheid te maken. Ze zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) dus alle donaties zijn fiscaal aftrekbaar en dus aantrekkelijk!

Geschreven door Sascha

Sascha is al een aantal jaren op missie om haar persoonlijke leven duurzamer te maken. Ze is er dol op om ook anderen hiervoor te enthousiasmeren, maar doet dit liever door zelf het goede voorbeeld te geven in plaats van een ander iets op te dringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Beste Vegetarische Restaurants in Groningen

Terug naar ‘The golden oldie’- de katoenen zakdoek