in ,

Luistertip: Goed Geld Verdienen

In deze 7-delige podcast serie van BlueCity in Rotterdam praten Daniël Poolen en Sabine Biesheuvel over het nieuwe ondernemen. Het bouwen en groeien van een bedrijf zonder dat het ten koste gaat van het milieu. In de eerst aflevering gaat het voornamelijk over onze obsessie met economische groei en wordt de basis gelegd voor de verdere gesprekken. In de zes overige afleveringen wordt er gesproken met ondernemers die allen een bedrijf hebben in de circulaire economie. Een focus op afval, of beter gezegd grondstoffen. Want in plaats van alles wat we zelf niet gebruiken of wat niet meer optimaal functioneert lukraak in de prullenbak te gooien, kunnen we het circulair inzetten voor een tweede leven. In deze serie leer je over ondernemen, ons afvalsysteem en specifieker over koptelefoons, sinaasappelschillen, herbruikbare voedselverpakkingen, bio-afval, traceerbare materialen en Olifantsgras.

Luister de podcast op Spotify

Wat vonden wij bij StapjeBeter ervan?

De podcast kwam wat moeilijk op gang met aflevering één, waar een redelijk theoretisch kader uiteen wordt gezet door, hoe kan het ook anders, een universitair professor. De afleveringen duren elk zo’n 30 minuten, maar die eerste 30 gingen niet al te snel. Gelukkig hield ik vol want wauw! De volgende afleveringen en de ondernemers met hun ideeën en hoe ver ze hier al mee gekomen zijn hebben mij echt geïnspireerd. Vooral aflevering 2 & 3 over koptelefoons en sinaasappelschillen zijn makkelijk te beluisteren door zeer concrete proposities en vlotte sprekers. De podcast sluit sterk af met een laatste aflevering over het mij nog onbekende gewas Olifantsgras. Een gewas waar je bizar veel dingen van kan maken, wat snel groeit, de bodem verrijkt omdat het niet elk jaar opnieuw geplant hoeft te worden en… nouja de lijst houdt niet op. Het wordt dan ook meermaals de heilige graal genoemd. Fascinerend om over te leren. Dat doet trouwens niet alleen de laatste aflevering. Soms gaat het over een wat ingewikkelder concept of is er een minder vlotte spreker, maar elke aflevering deelt waardevolle informatie.

Geschreven door Sascha

Sascha is al een aantal jaren op missie om haar persoonlijke leven duurzamer te maken. Ze is er dol op om ook anderen hiervoor te enthousiasmeren, maar doet dit liever door zelf het goede voorbeeld te geven in plaats van een ander iets op te dringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leestip: Investing To Save The Planet

Leven met katten – verklein je pawprint