in , ,

Prijsknallers: wie betaalt er onder de streep de rekening?

Kleding, koffie, melk, kip; alledaagse dingen die voor bodemprijzen te koop zijn. Zo heb je als je de goedkoopste keuze maakt een kilo koffie voor 4 euro, een trui voor 8 euro of een pak melk voor 89 cent. Het klinkt heel mooi voor de consument, maar vrijwel altijd gaat het ten koste van iets of iemand anders.

In de tv-serie De Prijsknaller wordt onderzocht wat de impact is van (te) goedkope producten. Iedere aflevering onderzoeken ze een ander product. Denk bijvoorbeeld naast de eerder genomede producten ook aan rozen, wijn, meubels of oortjes voor je telefoon.

Niet alleen mensen in arme landen ondervinden de gevolgen, ook in Nederland hebben bodemprijzen invloed op de mens en het milieu.

Waarom je de prijsknaller moet kijken:

De Prijsknaller is echt een kijktip. Het laat namelijk zien hoe we door iets goedkoops te kopen onbewust bijdragen aan misstanden en onrecht. Het laat zien dat kleine keuzes hier een grote impact kunnen maken elders.

Dat betekent ook dat je met de goede dingen die je koopt een positief verschil kan maken. Maar om dat goed te doen moet je eerst de gevolgen van je keuzes kennen. Daar helpt dit programma enorm bij.

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inbox Zero: Weg met al die mail!

De Beste Vegetarische Restaurants in Rotterdam