in , ,

TooGoodToGo: De app om voedselverspilling te voorkomen

Dagelijks wordt veel voedsel van prima kwaliteit weggegooid door supermarkten en horeca. Aan het einde van de dag hebben ze producten over die ze niet hebben kunnen verkopen. Gelukkig is er nu een app waarmee je dit voedsel kunt redden. Goed voor het klimaat, de lokale ondernemer en je eigen portemonnee!

Eén derde van al het voedsel gaat verloren

Eén derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt gaat verloren. Voedsel legt tegenwoordig grote afstanden af om op jouw bord te komen en gaat daarbij door veel verschillende fases. In ieder fase van boerderij tot supermarkt of restaurant gaat een deel hierbij verloren. Vooral in de laatste fase, op het consumptieniveau gaat veel verloren. 22% van al voedsel dat verloren gaat gaat verloren in deze fase.

Voedsel van horeca en supermarkten wat normaal verloren zou gaan

Omdat veel voedsel in de laatste fase verloren ging bedacht het team van Too Good To Go een oplossing. Ze ontwikkelden een app waarmee supermarkten, winkels en restaurants voedsel kunnen aanbieden wat anders verloren gaat. Bijvoorbeeld voedsel met een beperkte, maar nog niet verlopen houdbaarheidsdatum bij de supermarkt. Of de bakker die aan het eind van de dag broodjes overheeft die niet meer verkocht gaan worden. Voedsel van nog prima kwaliteit dus. Via de app kunnen deze partijen dit voedsel aanbieden.

Voedsel van je favoriete restaurant tegen een zeer gunstige prijs

Consumenten kunnen via de app deze producten aanschaffen tegen een zeer gunstige prijs. Doorgaans betaal je maar één derde van de prijs die je normaal zou betalen. Het werkt ook nog eens enorm simpel. Je geeft je locatie op en de app vertelt je wat je kunt ophalen, wanneer, en voor welke prijs. Je kunt sorteren op afstand, type maaltijd en je dieetwensen. Je kunt ook je favoriete restaurant of supermarkt opslaan zodat je een melding krijgt zodra deze een gerecht of product aanbieden.

Probeer het zelf ook en ga voedselverspilling tegen. Je kant de Too Good To Go app vinden in de App Store en de Google Play store. Inmiddels doen al meer dan 5000 cafés, restaurants, supermarkten, bakkers en hotels mee en zijn er bijna 7 miljoen maaltijden van verspilling gered!

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je wisselgeld duurzaam beleggen met Peaks + Peaks actiecode

Groen Geld: Beleggen zonder met het klimaat rekening te houden is verleden tijd