in , ,

Vegan restaurantketen Copper Branch nu in Rotterdam!

Copper Branch, de van oorsprong Canadese restaurantketen zit sinds kort in Rotterdam. Op 15 juni gingen de deuren open. Reden voor ons om eens langs te gaan!

Wat is Copper Branch?

Copper Branch is in 2014 in Canada opgericht en is een veganistische restaurantketen. Hun missie is om plantaardig eten voor iedereen benaderbaar te maken, of je nu al veganist bent, wilt overstappen op een meer plantaardig dieet, of gewoon gezonder wilt eten. Laagdrempelig en gevarieerd dus. Copper Branch heeft zo’n 40 vestigingen in Canada en een paar vestigingen in Amerika, Frankrijk en België. En nu dus ook in Nederland!

Copper Branch Nederland

Copper Branch is pas sinds kort in Nederland. In oktober 2021 opende in Utrecht de eerste Nederlandse vestiging. Deze is 7 dagen in de week geopend en bezorgt ook via Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo. Sinds een paar dagen is hun tweede vestiging, deze in Rotterdam geopend.

Copper Branch Rotterdam

De Copper Branch aan de Korte Hoogstraat in Rotterdam.

De Rotterdamse Copper Branch is gevestigd aan de Korte Hoogstraat. Vlakbij Backyard, dus de veganist heeft het voor het uitzoeken wat betreft vegan restaurants in Rotterdam. Ook de Rotterdamse vestiging is 7 dagen per week geopend.

Langs bij Copper Branch Rotterdam

De Copper Branch oogt laagdrempelig en verwelkomend, op dag drie was er al flink wat bezigheid in het moderne en licht ingerichte restaurant. Online heb ik al even zitten speuren en de Copper Branch krijgt over het algemeen goede reviews. Vooral de zoetigheden worden aanbevolen. Ze bieden voornamelijk burgers en bowls aan, en nog wat snacks. Ik begon met een drankje en de special bowl met de intentie om later de zoetigheid te laten aanrukken.

Binnen bij Copper Branch Rotterdam

Terwijl ik wacht op mijn eten valt het me op dat er veel verschillende typen mensen zitten en binnenlopen. Het restaurant heeft niet echt een niche uitstraling, of zelfs specifiek vegan. Ik hoor in de tijd dat ik er ben meermaals mensen zeggen ‘doet u maar gewone melk’, om vervolgens te horen dat het restaurant plant-based is en geen gewone melk schenkt. “Gaaf!” dacht ik. Zo komen mensen dus echt laagdrempelig in aanraking met vegan eten. Niet elke verraste bezoeker leek even blij, een enkeling zag ik een gek hoofd trekken toen zij van hun cappuccino met havermelk dronken.

De bowl van de Copper Branch

Al snel komt mijn bowl aan. Een enorm bord, tjokvol met quinoa, broccoli, zoete aardappel, gedroogde vijgen en meer.  De bediening had mij super vriendelijk geholpen met mijn vragen en keuze. In verband met mijn allergie waren de champignons weggelaten en ik had liever quinoa dan rijst bij de special – geen probleem! Op de bowl zelf was niets aan te merken, maar laaiend enthousiast ben ik nog niet. Het is vers en goed klaargemaakt, maar geeft mij geen bijzondere smaaksensaties. De bowl kreeg ik in mijn eentje met geen mogelijkheid op, dus de zoetigheid heb ik helaas laten lopen.

Een verse en gezonde maaltijd, maar volgende keer zou ik iets anders kiezen. Copper Branch lijkt mij wel perfect om eens thuis te laten bezorgen wanneer je graag iets vegan en gezonds wilt. Bij het filiaal in Utrecht kan dat al, dus ik hoop in Rotterdam snel ook! Dan neem ik er ook de lekkernij bij…

Geschreven door Sascha

Sascha is al een aantal jaren op missie om haar persoonlijke leven duurzamer te maken. Ze is er dol op om ook anderen hiervoor te enthousiasmeren, maar doet dit liever door zelf het goede voorbeeld te geven in plaats van een ander iets op te dringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nooit meer een nieuwe gelegenheidsoutfit

De Beste Vegetarische Restaurants in Groningen