in , ,

De Beste Vegan Restaurants in Groningen

De Randstad lijkt bij uitstek de beste plek te zijn voor liefhebbers van veganistisch eten, maar ook in de ‘kleinere’ steden wordt de vegan food scene steeds groter. Zo ook in (het centrum van) Groningen, waar je genoeg keuze hebt als veganist en op een aantal locaties zelfs 100% plantaardig kunt eten. Helemaal zonder kopzorgen.

Omdat je soms liever thuis eet: bij deze restaurants kun je vegan eten bestellen in Groningen.

De Herbivoor

Foto: instagram.com/de_herbivoor/

Gezellig mensenkijken in het zonnetje met een bord vol vegan-friendly eten? Bij De Herbivoor zit je letterlijk en figuurlijk goed. Dit dagrestaurant serveert biologische, volledig plantaardige maaltijden met vooral seizoensgroenten en heeft daardoor ook een lekker gevarieerde menukaart. Onlangs nog aan het Gedempte Zuiderdiep, maar sinds 4 mei op een nieuwe locatie met een groter team. Houd de Instagram of Facebookpagina van De Herbivoor in de gaten om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Zeker zijn van een plekje? Dan is het handig vooraf even te reserveren.

MAHALO

foto: Eva Nijman

‘Goed eten, good vibes en community.’ Daar draait het volgens de eigenaren om bij Mahalo, en dat proef je zeker. In dit hoekpand aan de rand van het Groningse Noorderplantsoen geniet je van huisgemaakt, biologisch en volledig plantaardig eten. Op een zonnige dag kun je er ook voor kiezen je eigen picknickmand samen te stellen: Mahalo zorgt voor een goedgevulde mand en een dekentje, en voor de ultieme picknicklocatie stap je de straat over naar het Noorderplantsoen. Neem je tijd voor een lunch bij Mahalo, want de slow juices kunnen nu eenmaal niet sneller dan snel worden gemaakt, en voor huisgemaakte, met liefde bereide maaltijden moet je soms ook wat geduld hebben. Geniet tijdens het wachten vooral van de favoriet van vele Groningers: de lavendelcake. De menukaart staat vol lekkers, maar van keuzestress is geen sprake: met een duo of trio plate hoef je je keuze niet te beperken tot slechts één gerecht.

Achterwerk

Foto: facebook.com/lekkerachterwerk/

Achterwerk laat zien dat volledig veganistisch eten zeker niet saai is door je een volledige eetervaring van vier of vijf gangen aan te bieden. Duurzaamheid is een must voor Achterwerk, dus ook hier eet je lokale en seizoensgebonden producten, en met hun verrassingsmenu’s gaat dit restaurant ook verspilling tegen. Hoe duurzaam wil je het hebben? De presentatie van het eten is het eerste seintje dat je een heerlijke maaltijd te wachten staat. En je hoeft er zelf ook niet bij na te denken, want Achterwerk biedt zelfs zorgvuldig geselecteerde drankarrangementen (met of zonder alcohol) aan. Op 29 april, 30 april en 1 mei vierde Achterwerk hun heropening en is dit restaurant weer terug van weggeweest. Er is beperkte capaciteit, dus reserveer je tafeltje voor een gegarandeerd heerlijke maaltijd.

FLFL

Foto: flfl.nl

Voor de beste falafel van Stad, geïnspireerd door het Midden-Oosten en geperfectioneerd in het Noorden, ga je naar FLFL aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat of aan de Carolieweg. De falafel van oprichters Jesse en Daan wordt geserveerd in wraps die ook nog eens boordevol andere verse toppings zitten. Als je van wat pit houdt, vraag dan of ze je wrap extra pittig willen maken. Alles op het menu is 100% vers, veganistisch en huisgemaakt, dus het is ultiem genieten (en voor een dubbele dosis heerlijkheid is er zelfs de FLFL wrap XL). Liever thuis genieten? Je kunt je FLFL ook bestellen via Thuisbezorgd, Deliveroo, en Uber Eats, of ophalen bij één van de locaties.

Lust

Bron: facebook.com/LustGroningen

Als je denkt dat je alles aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat hebt gehad, zit daar aan het eind nog een verrassing: Lust. Hier vind je een scala aan veganistische lekkernijen waarvan je dacht dat je ze met een plantbased lifestyle misschien niet meer zou kunnen eten. Bitterballen (als bijgerecht óf een vegan bitterballen-burger!), een Memphis-style vegan pulled pork burger, en hotdogs passeren de revue. Je kunt ook gaan voor een zoete snack en genieten van een stukje bananenbrood of chocoladekoekje. Met een beetje geluk komt de kat die naar hartenLust het café binnen komt wandelen ook nog even op schoot zitten. Kijk ook eens op de Instagrampagina van Lust, waar ze je laten weten wanneer je terecht kunt voor een avondje livemuziek, wijnproeven, of een pub quiz.

Mr. Vegan Foodbar

Bonus en nieuw in Groningen: Mr. Vegan Foodbar heeft (nog) geen zitplaatsen, maar het menu maakt het helemaal goed: van scrambled tofu ciabatta, curry’s, bowls en burgers tot vegan kapsalon en cheezy fries, hier vind je alles wat je je als vegan én niet-vegan maar kunt wensen. Haal je bestelling af of laat ‘m bezorgen .

Vegan eten bestellen in Groningen

De HerbivoorThuisbezorgd
MahaloBezorgmijneten
FLFLThuisbezorgdDeliverooUber Eats
Lust Thuisbezorgd

Geschreven door Eva

Eva's groene pad naar duurzaamheid begon toen ze op haar achtste vegetariër werd (inmiddels veganist) maar is nog lang niet afgelopen. Ze houdt ervan nieuwe vegan restaurants uit te proberen, gaat graag met haar herbruikbare groentezakjes naar de Groningse markt, en geeft - als er naar wordt gevraagd - graag tips over duurzamer leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen microplastic de oceaan in via jouw wasmachine

Verborgen Tuinen Rotterdam 2022: Een terugblik