in , , ,

Vegan Restaurants in Rotterdam

Een veganistische levensstijl is nog niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn goede redenen om het te proberen. Eetgewoontes kunnen een groot verschil maken in je ecologische voetafdruk en met een vegan dieet blijf je vrij van dierenleed.

De vegan levensstijl wint aan populariteit en dus komen er steeds meer goede vegan restaurants. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van de beste veganistische restaurants van Rotterdam.

PS: Liever vegetarisch? Bekijk dan ook ons artikel over de beste vegetarische restaurants in Rotterdam.

1. Gare du Nord

Bron: Gare du Nord Instagram

Bio vegan bistro Gare du Nord staat niet in Parijs, maar is gewoon gelegen in Rotterdam Noord. Het is gevestigd in een oud en sfeervol treinstel in een mooie stadstuin. Het is een verstopt paradijsje tussen de hoge woningen en een paar oudere kantoorgebouwen, dus de kans is klein dat je er ooit per ongeluk langs gelopen bent. Bij Gare du Nord koken ze 100% plantaardig en zo veel mogelijk biologisch. Met hun wisselende menukaart proberen ze zo min mogelijk voedsel te verspillen. Naar eigen zeggen hebben ze een foodwaste percentage van bijna 0%. Neem dus een keer plaats in de oude Oostduitse treinwagon uit 1982, of zoek een mooi plekje op het terras, waar zowel het terras als de zitjes zijn gemaakt van sloophout.

2. Vegan Junkfood Bar Rotterdam

Bron: veganjunkfoodbar.com

Vlakbij de Witte de Withstraat in Rotterdam vind je de Vegan Junkfood Bar. De naam geeft het al weg: je vindt hier het klassieke junkfood-aanbod, maar dan helemaal vegan. Van een kapsalon, tot spare-ribs (maar dan zonder bot), hamburgers en bitterballen. Dagelijks geopend tot 23:00 en in het weekend tot 24:00, dus ook de vette hap tijdens het stappen kan nu vegan!

Voor diegenen die thuis zin hebben in een goede portie verantwoorde junkfood hebben we ook goed nieuws. De gerechten van VJFB Roffa worden ook gewoon bij jou thuis gebracht via Thuisbezorgd!

Zijn we iets vergeten?

We vullen de lijst graag aan. Weet jij nog een vegan restaurant in Rotterdam waar je graag eet? Laat het ons weten!

Op de hoogte blijven van de nieuwste restaurants? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

StapjeBeter

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Help de bij met een bijvriendelijke tuin of balkon