in ,

Vegetarische Restaurants in Rotterdam

Rotterdam

PS: Liever vegan? Bekijk dan ook ons artikel over de beste vegan restaurants in Rotterdam.

Rozey – Rotterdam Stadsdriehoek

Bron: Rozey.nl

All Inclusive Veggie & Vegan – Wie in plaats van één hoofdgerecht juist zin heeft om heel veel verschillende vegetarische gerechtjes te proberen die kan terecht bij Rozey. Rozey is namelijk één van de allereerste restaurants die onbeperkt vegetarisch dineren aanbiedt. Vanaf €34,50 (in het weekend is het ietsje meer) kun je hier al terecht. Elke ronde kan je twee gerechtjes bestellen. Ook ideaal om te delen dus!

De Oude Plek – Rotterdam Lombardijen

Bron: deoudeplek.nl

Vegetarisch Chinees Restaurant – In alle opzichten lijkt De Oude Plek op een klassiek Chinees buurt- en afhaalrestaurant. Gelegen tussen de islamitische slager en de tabakszaak in een kleine winkelstraat in Lombardijen. De keuze is groot en als je afhaalt krijg je het mee in de bekende witte magnetronbakjes. Echter is er één ding wat dit restaurant uniek maakt: alle gerechten zijn zonder vlees en vis, en dat al 18 jaar lang! Desgewenst kunnen de gerechten ook vegan bereidt worden. Hun reden? Omdat ze een passie hebben voor dieren en de aarde en op deze wijze een bijdrage willen leveren aan de zorg voor de natuur. Een echte aanrader dus!

Burgertrut – Rotterdam CS-kwartier

Vegetarische en veganistische hamburgers – Op loopafstand van Rotterdam vind je Roodkapje, een unieke locatie voor opkomende talent op het gebied van muziek, kunst, cultuur en meer. En dat “meer” is Burgertrut en absoluut de moeite waard als je van hamburgers houdt. Ze hebben namelijk vegetarische en vegan burgers van topkwaliteit.

Leaf Vegetarian – Rotterdam Struisenburg

Bron: Leaf Vegetarian Facebook

Vegetarische Aziatische gerechten – Wie de smaak van Azië wil beleven zonder dierlijke producten kan terecht bij Leaf Vegetarian. Ze werken met vleesvervangers gemaakt op basis van sojabonen en hebben keuze uit meer dan 30 hoofdgerechten! En ze denken niet alleen aan dier en milieu, pok aan de medemens wordt gedacht. Mensen die het niet breed hebben kunnen bij Leaf Vegetarian namelijk terecht voor een gratis maaltijd.

Ook in coronatijd kun je van de Aziatische eetcultuur genieten. Leaf Vegetarian bezorgt namelijk ook aan huis.

The Harvest – Rotterdam Provenierswijk

Bron: The Harvest Facebook

Lokale en seizoensgebonden gerechten – Volledig vegetarisch is het aanbod bij The Harvest niet, maar dit restaurant moet toch even genoemd worden. Zowel voor de vegan als de vegetariër is het aanbod van The Harvest namelijk uiterst geschikt. Daarnaast maken ze bij The Harvest alleen gebruik van groenten en producten die in het seizoen zijn en deze producten komen direct van lokale makers en boeren.

Geen zin om af te halen? Geen probleem! The Harvest bezorgt gewoon bij je thuis.

StapjeBeter

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

TooGoodToGo: De app om voedselverspilling te voorkomen

Groen Geld: Beleggen zonder met het klimaat rekening te houden is verleden tijd