in ,

De Beste Vegetarische Restaurants in Rotterdam

Rotterdam heeft veel vega restaurants. Voor wie niet bekend is in Rotterdam of wie niet vaak vegetarisch eet hebben we een lijst gemaakt van de leukste vegetarische restaurants van Rotterdam.

UPDATE 2024: Helaas hebben enkele restaurants hun deuren gesloten. De lijst is weer up-to-date.

Omdat je soms liever thuis eet, hebben we ook een lijst gemaakt van de restaurants waar je vegetarisch eten kunt bestellen in Rotterdam.

Liever vegan? Bekijk dan ook ons artikel over de beste vegan restaurants in Rotterdam.

Rozey – Rotterdam Stadsdriehoek

Bron: Rozey.nl

All Inclusive Veggie & Vegan – Wie in plaats van één hoofdgerecht juist zin heeft om heel veel verschillende vegetarische gerechtjes te proberen die kan terecht bij Rozey. Rozey is namelijk één van de allereerste restaurants die onbeperkt vegetarisch dineren aanbiedt. Vanaf €34,50 (in het weekend is het ietsje meer) kun je hier al terecht en dit is inclusief drankjes! Elke ronde kan je twee gerechtjes bestellen. Ook ideaal om te delen dus!

De Oude Plek – Rotterdam Lombardijen

Bron: deoudeplek.nl

Vegetarisch Chinees Restaurant – In alle opzichten lijkt De Oude Plek op een klassiek Chinees buurt- en afhaalrestaurant. Gelegen tussen de islamitische slager en de tabakszaak in een kleine winkelstraat in Lombardijen. De keuze is groot en als je afhaalt krijg je het mee in de bekende witte bakjes. Echter is er één ding wat dit restaurant uniek maakt: alle gerechten zijn zonder vlees en vis, en dat al 18 jaar lang! Desgewenst kunnen de gerechten ook vegan bereidt worden. Hun reden? Omdat ze een passie hebben voor dieren en de aarde en op deze wijze een bijdrage willen leveren aan de zorg voor de natuur. Een echte aanrader dus!

Burgertrut – Rotterdam CS-kwartier

Vegetarische en veganistische hamburgers – Op loopafstand van Rotterdam vind je Roodkapje, een unieke locatie voor opkomende talent op het gebied van muziek, kunst, cultuur en meer. En dat “meer” is Burgertrut en absoluut de moeite waard als je van hamburgers houdt. Ze hebben namelijk vegetarische en vegan burgers van topkwaliteit.

Leaf Vegetarian – Rotterdam Struisenburg

Bron: Leaf Vegetarian Facebook

Vegetarische Aziatische gerechten – Wie de smaak van Azië wil beleven zonder dierlijke producten kan terecht bij Leaf Vegetarian. Ze werken met vleesvervangers gemaakt op basis van sojabonen en hebben keuze uit meer dan 30 hoofdgerechten! En ze denken niet alleen aan dier en milieu, pok aan de medemens wordt gedacht. Mensen die het niet breed hebben kunnen bij Leaf Vegetarian namelijk terecht voor een gratis maaltijd.

Ook in coronatijd kun je van de Aziatische eetcultuur genieten. Leaf Vegetarian bezorgt namelijk ook aan huis.

The Harvest – Rotterdam Provenierswijk

Bron: The Harvest Facebook

Lokale en seizoensgebonden gerechten – Volledig vegetarisch is het aanbod bij The Harvest niet, maar dit restaurant moet toch even genoemd worden. Zowel voor de vegan als de vegetariër is het aanbod van The Harvest namelijk uiterst geschikt. Daarnaast maken ze bij The Harvest alleen gebruik van groenten en producten die in het seizoen zijn en deze producten komen direct van lokale makers en boeren.

Geen zin om af te halen? Geen probleem! The Harvest bezorgt gewoon bij je thuis.

Vegetarisch eten bestellen in Rotterdam

Bij deze Rotterdamse restaurants kun je ook eten bestellen en het thuis laten bezorgen

Gesloten Vegetarische Restaurants Rotterdam

Helaas, niet ieder restaurant blijft eeuwig bestaan. Onderstaande restaurants bestaan niet meer.

De Kok en de Tuinman – Rotterdam Liskwartier [Permanent Gesloten]

Bron: dekokendetuinman.com

Duurzaam ontbijt- & lunchrestaurant – In het Liskwartier op de Koningsveldestraat staat een groot en statig schoolgebouw. Er wordt op deze plek echter geen les gegeven. Verstopt achter de deuren bevindt zich namelijk een verborgen groene oase waar je heerlijk kunt ontbijten en lunchen.

De Kok en de Tuinman is een heerlijke plekje met duurzaamheid hoog in het vaandel. Vlees staat hier niet op het menu. Alle producten zijn biologisch en uit de buurt. Naast het menu zijn er ook vaak wisselende seizoensgebonden gerechten en vegan gerechten. Er staat wel eens vis op de kaart, maar alleen Noordzeevis (van de 13+ gerechten die momenteel op de kaart staan heeft er eentje vis).

Wat deze plek ook echt bijzonder maakt is de prachtige tuin met vijver waar het terras zich bevindt. In de tuin wordt regenwater opgevangen voor de bewatering van de planten. Ze hebben een eigen composthoop en een kas waar zaden en planten gestekt en gekweekt worden.

Extra leuk: De Kok en de Tuinman heeft vaak hond Willem rondlopen op het terras. Een extreem gemoedelijke en vriendelijke hond.

Digters – Rotterdam Crooswijk [Permanent Gesloten]

bron: digters.nl

Vegetarian Foodbar – Digters (voorheen Poet Farm) is een hele leuke vegetarische bar in Rotterdam Crooswijk. Het zit in het iconische pand Het Brouwershuys, een voormalige fabriek van Heineken waar tegenwoordig kantoren gevestigd zijn. Het is een uitstekende plek voor een vegetarische lunch. Ze hebben namelijk een lunchbuffet met broodjes, salades, soep en specials, maar je kunt er ook terecht voor gerechten als een vegan burger, groentekroketten of een tosti met 3 soorten kaas. Het is ruim opgezet en daarom ook een uitstekende plek om met wat lekkers je laptop open te slaan en even te werken. Laat je in dat geval niet verleiden door de lekkere biertjes van brouwerij Noordt die ze op de tap hebben 😉

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijsknallers: wie betaalt er onder de streep de rekening?

Geen microplastic de oceaan in via jouw wasmachine