in ,

De Vegetarische Slager opent pop-up restaurant: De Vleesch Lobby

Vanaf 7 maart t/m 30 april onder de Hofbogen in Rotterdam

Sinds 7 maart is Rotterdam een vegetarisch restaurant rijker. De Vegetarische Slager opent namelijk een pop-up restaurant onder de Hofbogen: De Vleesch Lobby. Hier vind je de lekkerste vleesgerechten, maar dan van plantaardig vlees.

Week Zonder Vlees

Het pop-up restaurant is op 7 maart geopend, omdat dat het begin is van de Week Zonder Vlees (en Zuivel). Gelukkig is het restaurant langer dan een week open. De Vleesch Lobby blijft open tot en met 30 april, dus 8 weken in totaal.

Wat staat er op het menu van De Vleesch Lobby?

Het menu heeft 8 veganistische en 2 vegetarische gerechten. Het bestaat uit klassieke gerechten met vlees zoals een burger, nasi, burrito’s en saucijzenbroodjes. Daarnaast hebben ze ook borrelplankjes om te delen. Als dessert is er cookie-dough ijs zonder zuivel van Ben en Jerry’s. Op woensdag is het gehacktdag en is er iedere week een special.

De Vleesch Lobby houdt wel van een knipoog

De naam van het restaurant is een mooie knipoog: Europese vleesorganisaties (de vleeslobby dus) voeren namelijk campagne tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten. We kunnen dus wel raden hoe ze deze naam zullen vinden. Daarnaast vind je bij De Vleesch Lobby ook quotes als “bij De Vleesch Lobby hoef je niets te laten schieten”, doelend op dat er geen enkel dier het leven voor heeft gelaten.

Hoe bevalt het?

Update van 8 april: Het is gelukt een plekje te bemachtigen, dus we kunnen nu ook onze eigen ervaring delen!

De Vleesch Lobby ziet er van binnen goed uit. Een moderne industriële look, mooie bar en ruim opgezet. We hebben de Bao Bun met Katsu Kipstuckjes en het broodje “We maken er gehackt van” geprobeerd. Die zagen er zo goed uit dat we vergeten zijn een foto te maken, oeps… maar ook de smaak was erg goed! Behalve lekker eten verkopen ze ook nog een hoop goodies, waaronder Vleesch, het kookboek van de Vegetarische Slager

Naast de gewone tafels hebben ze ook nog een coole meeting room die je vanaf 6 personen kunt reserveren.

Je kunt ook de meeting room reserveren (vanaf 6 personen).

Op het moment van het schrijven van deze update is De Vleesch Lobby tot aan de laatste dag helemaal volgeboekt. Desondanks was er toch nog een tafeltje vrij de gehele tijd dat wij er geweest zijn. Het kan dus lonen op goed geluk binnen te lopen, maar dat is wel op eigen risico. Met lekker weer hebben ze ook nog een paar tafeltjes buiten.

Als het zonnetje schijnt kun je ook buiten plaatsnemen.

De locatie onder de Hofbogen is super en het menu ziet er verder nog enorm interessant uit. Mocht het je niet meer lukken te reserveren dan kan je via de website van De Vleesch Lobby ook hun gerechten via Gorila’s of Uber Eats bestellen. Een ding staat vast: in de toekomst hoef je voor de smaak van vlees geen dieren meer te eten.

Vegetarische restaurants Rotterdam

De Vleesch Lobby is niet het enige vegetarische restaurant in Rotterdam. Bekijk ook onze lijst van alle vegetarische Rotterdamse restaurants.

Wil je meer lezen over duurzaamheid in Rotterdam? Ook dan ben je bij ons aan het goed adres!

Geschreven door StapjeBeter

Het team van StapjeBeter is altijd op zoek naar manieren om de wereld net een beetje beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kijktip: De echte kosten van de mode-industrie

Hoe een t-shirt de hele wereld rondgaat